Proč nepoužívat mýdlo na mytí intimních partií

Hygiena intimních partií není složitá, ale i přesto ji mnoho žen nedělá správně. Právě proto se minimálně jednou za život potkávají s vaginálním nepohodlím. Dnes se podíváme na nejčastější chybu, která může mít za následek nepříjemnou kvasinkovou infekci.

Sprchový gel na intimní partie nepatří

Nenechte se zlákat výhodnou cenou a vůní širokých možností sprchových gelů na tělo. Vaše YONI si zaslouží mnohem šetrnější péči. Vaginální prostředí je přirozeně kyselejší než pokožka na těle, a proto vyžaduje speciálně určené přípravky na intimní hygienu. To stejné platí také pro muže. Obyčejné mýdlo je pro intimní oblast příliš zásadité, sliznici vysušuje a postupem času vytváří ideální místo pro výskyt nežádoucích bakterií a plísní. Svědění, pálení a hrudkovitý výtok zkrátka není nic příjemného a jednou taková zkušenost bohatě stačí.

Prevence je základ

Pokud jste šťastná žena, která se s intimními trablemi zatím nesetkala, moc vám to přejeme. Jste jedna z mála. To ale neznamená, že se vás to vůbec netýká. Důležitá je prevence. Doporučujeme používat přírodní intimní gely, které udržují přirozené pH sliznice a pokožky, neobsahují alkalická mýdla, zabraňují tvorbě bakterií, plísní a virů, jsou hypoalergenní. Přesně takové jsou naše emulze Herbalon. Pro každodenní intimní hygienu bez potíží si vyberte Herbalon s kontryhelem, který je určený na mytí a šetrné holení. Pro pokožku se sklonem k alergiím doporučujeme Herbalon s měsíčkem lékařským. Pokud už problémy trpíte, vyberte si Herbalon s dubovou kůrou na hemoroidy a poporodní poranění, či Herbalon s kaštanem a rozmarýnem na kvasinkovou infekci.

Buďte vzorem pro své děti

Právě děti mají nejcitlivější pokožku. Čím dříve své dcery naučíte správné hygieně, tím je větší šance, že se v budoucnu nesetkají s nepříjemnostmi, které by musely řešit s gynekologem. Pokud vás zajímá, čtěte také naše další články:

DALŠÍ ČLÁNKY

Váš velký den se blíží a přemýšlíte, co si s sebou sbalit do porodnice? Na internetu najdete spoustu informací o tom, co by vám v tašce nemělo chybět. Konkrétní seznam dostanete také od nemocnice. Pravdou je, že každá maminka má jiné požadavky a preference. Z toho důvodu nelze napsat jeden univerzální dokument. V tomto článku proto vypíchneme pouze top 20...