Jak zatočit s hemeroidy

Hemeroidy (odborně nazývané hemoroidy) máme úplně všichni. Ovšem ne každý s nimi má problémy. Jde o žilní pleteně uvnitř konečníku, které jsou důležité při vyprazdňování. Potíže nastanou, jakmile tyto cévní pleteně začnou otékat, zanítí se a vzniknou v nich nepříjemné uzlíky.

Jak si můžeme pomoc sami?

Projevily se u vás už nějaké příznaky? Léčba se odvíjí podle stupně nemoci. V častých případech stačí používat pro omývání konečníku intimní mycí gel Herbalon s dubovou kůrou, či Herbalon s kaštanem a rozmarýnem. Mají silné stahující účinky, působí antisepticky, hojivě a napomáhají zastavovat krvácení. Při obtížích užívejte několikrát denně a minimálně po každém vyprazdňování. Pokud se problémy s hemeroidy opakují, je velmi vhodné používat tyto hypoalergenní přírodní mycí gely i v období, kdy vás hemoroidy akutně netrápí. Herbalon mycí gel s výtažkem z dubové kůry plně nahrazuje sedací koupele v odvaru z dubové kůry. Ulevit od bolesti a svědění, případně je trochu zmírnit můžete také za použití polštářku na židli.

Můžete vzniku hemoroidu předejít?

Velmi důležitá je především prevence spočívající ve změně životosprávy. Přijímaná strava musí obsahovat dostatek vlákniny. Ta udržuje správnou funkci střev a jejich pravidelné vyprazdňování. Pijte dostatek tekutin a omezte odvodňovací nápoje jako je káva a alkohol. V případě obezity je vhodné zhubnout, a to nejen kvůli hemoroidům. Obezita je rizikovým faktorem mnohem závažnějších onemocnění. Dodržujte pravidelný tělesný pohyb, noste vzdušné oblečení, dbejte na každodenní intimní hygienu s používání vhodných intimních gelů pro muže i ženy

Přečtete si také článek “Jaké jsou příznaky a projevy hemoroidů”.

Jak na hemoroidy v těhotenství a po porodu?

Ženy se s tímto typem onemocnění setkávají v průběhu těhotenství. Nejčastěji v posledním trimestru. Důvodem je tlak miminka na pánevní dno. Tím dochází k utlačení žil a zhoršení odtoku krve. Prevencí je při poloze vleže podložit například ručníkem pánevní dno.

Problém nastává i při porodu vlivem usilovného tlačení. Kromě toho v době kojení maminky mohou trpět zácpou, což může být způsobeno nedostatkem tekutin. Maminky proto musí myslet na to, že v tuto dobu pijí za dva.

I během těhotenství a po porodu je vhodný Herbalon s dubovou kůrou, který také pomáhá ženám uspíšit hojení při poporodních poranění hráze.

DALŠÍ ČLÁNKY

Hygiena intimních partií není složitá, ale i přesto ji mnoho žen nedělá správně. Právě proto se minimálně jednou za život potkávají s vaginálním nepohodlím. Dnes se podíváme na nejčastější chybu, která může mít za následek nepříjemnou kvasinkovou infekci. Sprchový gel na intimní partie nepatří Nenechte se zlákat výhodnou cenou a vůní širokých možností sprchových gelů na tělo. Vaše YONI si...

Hemoroidy (často nesprávně označovány jako hemeroidy) jsou nepříjemnou záležitostí a trápí mnoho nastávajících maminek. Není důvod se za ně stydět. Některé se s nimi setkají už v průběhu těhotenství a u jiných mohou vzniknout až v důsledku porodu. Sepsali jsme pro vás několik rad a doporučení, jak se s tímto problémem vypořádat, anebo jak alespoň zmírnit projevy. Prevence je základ...