Měsíček lékařský na citlivou a ekzematickou pokožku

V dnešní době se mnoho lidí potýká už od narození s atopickým ekzémem. Někteří mají štěstí a záhadně se jim vlivem hormonů vytratí v pubertě. Bohužel se však často právě ženám vrátí, nebo zhorší v průběhu těhotenství, či po porodu. Jiní s ním bojují celý život. Nezáleží, do které skupiny aktuálně patříte. Jednoduše, pokud se momentálně trápíte s jakoukoliv vyrážkou, nebo máte jen velmi citlivou pokožku, právě měsíček lékařský vám přinese úlevu od vašich potíží.

Nedejte citlivé pokožce a ekzémům šanci

Existuje řada důvodů, proč mnoho lidí trpí kožními problémy. Na vině je znečištěné životní prostředí, častý stres, samozřejmě dědičné sklony, ale také životní styl. I zdánlivě nepatrné vlivy mohou citlivé pokožce způsobit podráždění. Vaše pleť pak může být zarudlá a suchá, nebo se na ní objeví červené skvrny či pupínky. Dobrou zprávou je, že některé z těchto faktorů můžeme ovlivnit. Začněte tím nejjednodušším. Používejte 100% přírodní bylinné přípravky na sprchování a koupele. Málokdo si uvědomuje, že kůže je největším živým orgánem, který dennodenně absorbuje velké množství různých látek do vašeho těla. Jako nejšetrnější přípravek pro omývání těla a intimních partií je doporučován Herbalon s čerstvým výtažkem z měsíčku lékařského.

Vsaďte na bylinky

Už naše prababičky věděly, že bylinky mají zázračné účinky. Proč se toho tedy nedržet. Právě měsíček lékařský (Calendula officinalis) je nejlepší variantou pro přecitlivělou, suchou a ekzematickou pokožku u dětí i dospělých. V mnoha domácnostech zaujímá čestné místo mezi léčivými bylinami. Herbalon s výtažkem z měsíčku lékařského je proto vhodný pro koupele při zánětlivých onemocněních pokožky, při alergiích, při suchých ekzematických stavech a přecitlivělosti. Pro děti je tento mycí gel doporučován od prvního týdne po narození. O dětské intimní hygieně, si můžete přečíst více v tomto článku.

DALŠÍ ČLÁNKY

Velkou část života ženy navštíví každý měsíc teta Irma. I když pro mnohé není oblíbenou společnicí, je důležité si uvědomit, že pravidelný a normální průběh menstruace je známka zdraví. Proto k ní přistupujte laskavě a s respektem. Dnes už existuje celá řada pomůcek, které vám jahodové dny velice zpříjemní. Až s podivem o některých potřebách ženy nevědí a stále se...