Správná intimní hygiena u dětí nosící pleny

Přebalování je prevencí vzniku bakterií a gynekologických problémů. Především u malých holčiček, které mohou i v tak nízkém věku trpět na výtoky, svědění a pálení. Jak těmto zdravotním potížím předejít?

Často přebalujte

Základem je, aby maminky nešetřily a nenechávaly děti dlouho v jedné papírové pleně. Pleny by se měly měnit minimálně každé tři hodiny a to i v případě, že nejsou zcela pročůrané. I trochu moči vytváří semeniště bakterií. Ideální je batolata po každém čůrání a kakání osprchovat s použitím správného šetrného přípravku bez alkalických mýdel. Velmi účinný je hypoalergenní intimní gel pro děti Herbalon s výtažkem z měsíčku lékařského. Pouhé utírání intimní ubrouskem je nedostatečné. Maminky dokonce mnohdy intimní partie utírají špatným směrem – od zadečku směrem nahoru. Tím se do pochvy mohou zanést bakterie. Samotná voda při omývání však nestačí. Proto je dobré už i v tomto věku používat při mytí přírodní emulzi Herbalon s měsíčkem lékařským, který zklidňuje podrážděnou pokožku

Upozornění: Nejhorší variantou je otírat intimní partie žínkou, kterou po každém použití nevyvaříte.

Péče o děti, které chodí na nočník

Jakmile začne holčička chodit na nočník, nezapomeňte ji ihned učit správným návykům – utírání ve správném směru a umývání rukou po každém vykonání potřeby. Samozřejmě batole ještě není schopné vše provádět samo. Nicméně vštěpujte dětem hned od malička, na co se používá toaletní papír a jaké jsou základy hygieny.

Má vaše dítě gynekologické problémy? Přečtete si, jak je účinně řešit v jednom z našich předchozích článků.

DALŠÍ ČLÁNKY