Jak vyzrát na vznik hemoroidů?

Životní styl dnešní doby s sebou přináší mnohá civilizační onemocnění. Mezi ně řadíme také i hemoroidy. Odhaduje se, že minimálně jednou za život je má až 70 % populace. To je skutečně vysoké číslo. Mnozí se o nich stydí mluvit i se svým lékařem a nechávají problém zajít až příliš daleko. Díky tomu si zbytečně zahrávají. Ze snadno řešitelného problému mohou dát vzniknout dlouhodobé nepříjemné nemoci. Skvělou zprávou je, že naštěstí existuje několik rad, jak hemoroidům zcela předcházet. Pojďme se na ně podívat.

Jezte zdravě

Dopřejte si každý den dostatek vlákniny, která pomáhá ke snadnějšímu vyprazdňování. Nejlepší zdroje vlákniny najdete především v celozrnných výrobcích, luštěninách, ovoci, zelenině, vločkách, ořechách a semínkách. Nezapomínejte ani na dostatečný pitný režim, který je v závislosti na každém jedinci až 2,5 l denně. Do pitného režimu se nepočítají slazené nápoje, ani kafe. Káva naopak vylučuje tekutiny z těla ven a je nutné ji vždy nahradit alespoň jedním šálkem vody navíc. Čistá voda je pro váš organismus nejlepší. Pokud vám nechutná obyčejná, můžete si ji klidně ochutit citronem, ovocem nebo bylinkami. Omezte jednoduché cukry v podobě sladkostí. Mějte na paměti, že pestrá a zdravá strava je základem pro celkové zdraví.

Pravidelně se hýbejte při sedavém zaměstnání

Sedavé zaměstnání je často jedním z faktorů, které zapříčiňuje vznik hemoroidů. Ať se to na první pohled nezdá, tento typ práce je obrovský nápor na celé tělo. Při sezení se nám zpomaluje metabolismus. Ovlivňuje se nám kardiovaskulární systém. Proto je důležité alespoň 1x za 45 minut vstanout. Jděte se například projít na záchod, napít se, popovídat si s kolegy. Uvidíte, že i tato malá vzpruha vám zpříjemní celý pracovní den a především tak podpoříte zdraví.

Sportujte

Nemusíte být vrcholový sportovec. Bohatě bude stačit, když budete chodit na pravidelné delší procházky. Oblíbené jsou teď nordic walking. Jezděte na kole, zajděte si zaplavat. Maličkosti, které dělají velké zázraky. Při sportu se navíc vyplavují endorfiny, a to jsou hormony štěstí. Zlepší se vám nálada a udržíte se v kondici.

Poslouchejte své tělo

Při pocitu potřeby jít na záchod tento fakt nepotlačujte a jděte se co nejdříve vyprázdnit. Zadržování stolice vede k zácpě. Především pak upozorňujeme muže, aby toaletu používali výhradně k vykonání potřeby a nikoliv pro odpočinek a četbu. Dlouhé sezení způsobuje překrvení v malé pánvi, a to může mít za následek vznik hemoroidů. Při vykonání potřeby příliš netlačte, protože při dlouhém tlačení dochází k progresi hemoroidální nemoci.

Dodržujte správnou hygienu

Používejte bavlněné prádlo, které vám nebude příliš těsné. Minimálně jednou za den se omývejte. A pokud vám to pracovní režim dovoluje, nejlépe i po každé stolici. Používejte intimní gely, které jsou na citlivou pokožku uzpůsobeny. Preventivně doporučujeme jakýkoliv intimní gel Herbalon. Pakliže už máte problémy, používejte Herbalon s dubovou kůrou, který vám zásadně hojení uspíší.

DALŠÍ ČLÁNKY

Při sprchování se nám hlavou možná honí spousta myšlenek, ale omývání celého těla děláme automaticky bez přemýšlení. Správná hygiena sice není žádná věda, ale i přesto se najde spousta z nás, které v ní chybujeme. Jaké jsou nejčastější chyby, které mohou mít za následek nepříjemné intimní problémy? Špatný směr umývání U žen je důležité postupovat od pochvy směrem ke konečníku....